Skip to main content
Aktuality

Hokejová hala se dočká nové střechy v létě 2021

By 11. 11. 2020No Comments

I přes výměnu na radnici pokračuje rekonstrukce střechy zimního stadionu. Byť s drobným zpožděním, zakázku na opravu střechy zimního stadionu přidělila rada města firmě Subterra.

Přestavba vychází z projektu, který získal stavební povolení v roce 2013. V roce 2019 byl projekt v rámci stavebního povolení aktualizován a rozčleněn na etapy. Byla doplněna retenční nádrž a financování pomocí dotací.
Odhadovaná cena rekonstrukce činila v roce 2019 150 milionů korun. Vysoutěžená cena první etapy rekonstrukce bude 205 milionů korun. O prázdninách 2020 byl projekt připraven k realizaci.

Vizualizace budoucí podoby kladenského zimního stadionu
Vizualizace budoucí podoby kladenského zimního stadionu

Celkové náklady na přestavbu stadionu by se měly podle radnice pohybovat okolo půl miliardy až šesti set milionů korun. V první etapě dojde k výměně střechy a opláštění budovy, s čímž také souvisí zateplení a izolace haly, která by měla snížit provozní náklady.

V minulých týdnech Rada města Kladna schválila záměr rozšíření první etapy o přístavbu nového patra pro novináře. Ti by se měli přesunout do boxů, které vzniknou nad severní tribunou. Spolu s neodkladnou prvotní investicí by se tak okamžitého zlepšení mohla dočkat i část zázemí. Další opravy by pak měly být rozfázovány v několika etapách.